Starta en quiz med Quizizz

Om du vill ha en quiz digitalt så är det enkelt att göra med Quizizz. Du börjar med att skapa en quiz, när det är klart så kommer du bara att behöva dela en länk till eleverna som dom går in på via telefon, iPad eller dator.

Skapa en quiz

Gå till Quizizz hemsida.

När du har loggat in så ska vi skapa ditt första quiz. Det gör man genom att trycka på ”Create new quiz”.

När du har gjort det så kommer du till en ruta där får döpa ditt quiz till ett namn och välja ditt språk. När du valt det trycker du på ”Save”.

Då kommer du in till din Quiz-editor. Nu ska du få lägga till alla frågor som du vill ha med, det gör du genom att trycka på ”Create new question”.

När du väl är där inne får du ställa din fråga samt skriva in alla svar. För att välja vilket svar som ska bli rätt så bockar du i svaret så att det blir markerat som grönt på vänster sida. När du är klar med frågan trycker du ”Save”, och därefter lägger du till så många frågor som du vill ha med i ditt quiz.

När du har matat in alla dina frågor så är det dags att spara ditt nya quiz. Det gör du genom att trycka på ”Finish quiz”, uppe till höger.

Dela din quiz till eleverna

När du vill dela ut din quiz till eleverna gör du på följande sätt.

När du har ditt quiz öppet efter att du har sparat det så har du möjligheten att starta ett ”Live Game”.

När du startat upp det så kommer du in till din panel för din quiz som du ska starta igång. Där kommer det upp en länk som eleverna ska in på, https://join.quizizz.com – När dom kommer in på sidan ska dom få skriva in koden som står under länken, i det här fallet 027618, och då kommer dom att synas som anmälda för att delta i din quiz. När alla är inne så trycker man på ”Start”. När Quizen har startat så kommer det upp en Live-score för dig som skapat quizet. Så man kan visa live-resultatet om man vill, annars får man stänga av projektorn/tv:n så det inte syns.

Leave a Reply