Närpes stads teknikpool

Teknikpool

En av de bärande tankarna bakom vår teknikpool är att erbjuda eleverna en lärmiljö som uppmuntrar till delande av kunskap, verktyg och idéer. För att göra det har vi olika produkter i vår teknikpool inom Närpes.

Alla teknikprodukter som vi har i vår teknikpool ser ni nedan. Om ni är intresserade av att använda det i ert klassrum eller skola så är det bara att boka in en dag.

Sphero SPRK+

Sphero SPRK+ är en robot som ser ut som en boll. Man kan programmera roboten i blockprogrammering. Appen som rekommenderas för användning är Shpero Edu. Vi har 14 st. SPRK+.

Bee-Bot

Bee-Bot är en robot som kan förflytta sig i olika riktningar med hjälp av förinställda knapptryckningar. Fungerar på samma sätt som Bee-Bot appen. Vi har 14 st Bee-Bots.

Ultimaker 2+

Ultimaker 2+ är en 3D-printer. Man kan hitta färdiga modeller att printa ut eller så kan man designa egna 3D-objekt. Ett simpelt program som är kostnadsfritt är Tinkercad.

Makey Makey

Makey Makey är ett styrkort till datorn. Man skapar en krets som man kopplar till sin Makey Makey, som i sin tur fungerar som ett tangentbord.
Ett exempel är att t.ex. spela piano på bananer.

Micro:bit

Micro:bit är en enkel men mångsidig mikrokontroller som har utvecklats av BBC och numera delas ut till alla 11-12-åringar i England. Micro:bit är utvecklad för undervisningssyfte.

Green screen

Vi har en green screen i vår teknikpool. Med den kan du filma in dig själv med den som bakgrund men i efterhand byta ut bakgrunden till något annat. En app som vi har använt med iPad är Green Screen by Do Ink.

Mikrofon

Vi har en mikrofon till iPads. Det är en Shure MV-88. Appen man spelar in med heter Motiv Audio.