Green Screen – Hur redigerar jag ut den gröna färgen?

Green Screen by Do Ink

Om du har ett projekt på gång eller något liknande där man gör en presentation med film så kan det vara roligt att ha något annat som bakgrund istället för skolans vanliga vägg.

Då finns möjligheten att spela in videon framför en green screen. Den gröna färgen kan du sedan klippa ut och byta till en helt annan bakgrund. Om man till exempel pratar om staden New York så kan du lägga staden som bakgrundsbild, eller video.

Öppna appen Green Screen by Do Ink på din iPad. När det är gjort ska vi starta ett nytt projekt.

Då trycker du på ”+”-knappen uppe i högra hörnet och välja ”Create a New Project”. När du har gjort det öppnas ditt redigeringsfält.

Vi börjar med att lägga bakgrundsbilden eller -klippet. Det gör vi genom att trycka på den blåa ”+”-knappen som pilen pekar på. Där inne väljer vi vår mediafil som vi vill använda.

När du har importerat din bakgrund så är det dags att importera klippet med grön bakgrund. De gör du på lagret ovanför bakgrunden genom att trycka på ”+”-knappen.

När jag importerat klippet så inser jag att det är massa ”spill” som är utanför det gröna. I vissa fall är klippet perfekt och det behöver inte korrigeras. För att korrigera så trycka vi på ”crop”-knappen.

Här får vi nu dra gula linjerna så att klippet bara har den gröna bakgrunden och inget annat. När det är klart så ska det bara vara att spara klippet.

Leave a Reply