Lista på

Appar och programQuizizz

Ha en quiz digitalt

Quizizz är ett roligt verktyg när man vill ha ett kort förhör. Man kan ha elever att jobba i grupp eller ensam. Läraren kan lägga upp en ”scoreboard” på storbildsskärmen så att alla elever kan se vem som leder quizen i realtid.

Länk till Quizizz


Prezi

Presentationsverktyg

Prezi är ett enkelt och kraftfullt presentationsverktyg där det fokuserar mycket på animationer och det grafiska materialet såväl som text. Prezi är gratis för lärare och elever.

Länk till Prezi


code.org

Programmering

Code.org är en sida som är skapad för att lära sig grunderna och logiken inom programmering. Ett bra ställe att starta med är ”Hour of code” eller ”Timmen med kod” som det heter på svenska. Där väljer man ett program som eleverna får ta sig igenom 20 steg där det blir svårare för varje steg man klarar av.

Länk till code.org


Whiteboard.fi

Online whiteboard

Whiteboard.fi är ett verktyg där alla elever i klassen med en dator, iPad eller telefon kan skriva på sin egen whiteboard som delas med läraren. Läraren kan i sin tur dela allas whiteboard på sin TV/SmartBoard/Clevertouch.

Länk till Whiteboard.fi


Tinkercad

Rita 3D-modeller

Tinkercad är ett onlinebaserat gratisprogram för att rita 3D-modeller som man sedan kan skriva ut med en 3D-printer.

Länk till Tinkercad


Scratch

Programmering

Med Scratch lär du dig också grunderna i programmering. Det är baserad på block-programmering där du drar in olika block för att skapa olika scenarion.

Länk till Scratch


Screencast-O-Matic

Skärminspelning på dator

Om du vill spela in skärmen på din dator för t.ex. en guide eller liknande så är Screencast-O-Matic ett bra program som även har en gratisversion som fungerar bra.

Länk till Screencast-O-Matic.


Google Docs

Ordbehandlingsprogram

Google Docs är ett ordbehandlingsprogram. Du kan dela ditt dokument med andra och skriva på det samtidigt, det uppdateras i realtid.

Länk till Google Docs.


Google Forms

Enkäter

Google Forms är en applikation där du kan skapa enkäter enkelt. När du delar enkäten samlas information under dina enkäter.

Länk till Google Forms.


Garage Band

Musik

Garage Band är en gratis applikation till iPad där du kan skapa och spela in musik eller t.ex. en podcast.


iMovie

Filmredigering

Om du vill klippa ihop en film från flera olika klipp kan du använda iPadens gratisapplikation iMovie.


Clips

Videoinspelning

Om du vill spela in videoklipp med lite roliga effekter eller texter så är Clips ett bra verktyg.


Ultimaker Cura

3D-printing

För att skriva ut 3D-modeller med Ultimaker så bör man importera den i Cura för att optimera utskriften för 3D-skrivaren innan man lägger filen på ett SD-kort.

Länk för nedladdning av Cura.